15 Landen nemen deel aan FIT-Challenge te Gent

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 8 feb 2019

Op 8 en 9 juni zakken de beste teams Toestelturnen meisjes af naar Gent om het tijdens de FIT-Challenge op te nemen tegen elkaar.

Tijdens de tweede editie van de Flanders International Team Challenge in 2017 kregen we topland als Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk op bezoek. Vooral de Italiaanse meisjes lieten toen een sterke indruk achter en wonnen de gouden medaille.

(Foto: Els De Nil)

Rune Hermans (Gym Haacht) won in 2017 goud in de allroundcompetitie en het Delhaize TOP-team ging met de bronzen medaille aan de haal. Het zilver was voor Frankrijk. Ook dit jaar legt het Belgisch team de lat hoog. Wil jij onze gymnasten aan het werk zien? Koop dan hier je tickets!

Ondertussen zijn de deelnemende landen bekend. Maar liefst 15 landen tekenen present voor de 3de editie van de FIT-Challenge! Toplanden als Nederland, Italië en Canada springen alvast in het oog. Meer info over het programma vind je hier.

DEELNEMENDE LANDEN

 1. Australië
 2. Azerbeidzjan
 3. België
 4. Canada
 5. Costa Rica
 6. Duitsland
 7. Groot-Brittannië
 8. Guatemala
 9. Italië
 10. Nederland
 11. Noorwegen
 12. Slowakije
 13. Spanje
 14. Turkije
 15. Zweden

Net zoals tijdens de vorige edities gaat er ook dit jaar een jongerencompetitie door. Op zondag 9 juni geven de gymnasten, geboortejaar 2006 en 2007, het beste van zichzelf. Ook onze Belgische ploegen zullen deelnemen aan deze competitie. Supporters, koop dus snel jullie tickets!